אורז עם תרד - גרסא שלי למתכון מהמטבח הספרדי, שתמיד קוצרת מחמאות.
המרכיבים
• 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
• 4 כפות שמן זית
• צרור עלי תרד שטופים וחתוכים
• 1 בצל גדול
• 6 שיני שום כתושות
• 1 כפית מלח
• 1 כפית כמון
אופן ההכנה
• מטגנים את הבצל עד להזהבה
• מוסיפים את התרד ומטגנים עד להצטמצמותו
• מוסיפים את האורז, המים והמלח ומביאים לרתיחה
• מבשלים במשך כ-20 דקות
• לאחר 20 דקות מאווררים את האורז במזלג
• מחממים 2 כפות שמן זית במחבת
• מטגנים את שיני השום עד להזהבה
• שופכים מעל האורז את השום המטוגן, מוסיפים את הכמון ומערבבים היטב
ולפניכם... מעדן שאין שני לו!
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.